top of page

Acerca de

Citrus Fruits

Orthomoleculaire therapeut

Klachten: voedselintoleranties, allergieën, PDS (prikkelbaar darmsyndroom), reflux, diarree, constipatie, diabetes, hoge cholesterol en bloeddruk, overgewicht, chronische ontstekingen, hormonale disbalans, vermoeidheid, huidproblematieken, ....

Wat is orthomoleculaire voeding?

Orthos = juist, moleculair = de moleculen betreffende.

Het betekent dat je dieper gaat kijken waarom het lichaam op bepaalde zaken reageert.

Er wordt gekeken naar eventuele tekorten en hoe die zich uiten in bepaalde symptomen zoals bijvoorbeeld vermoeidheid, angsten, broze nagels, spierpijn, ... maar ook wat je extra ondersteuning kan bieden tijdens emotionele perioden in je leven.

Gezonde voeding wordt hierbij aangevuld met hoogst kwalitatieve voedingssupplementen. Deze stelling heeft echter twee kanten. Als je enkel voedingssupplementen slikt en niets aan je voedingspatroon verandert, is het net als dweilen met de kraan open. Het is het gehele plaatje dat aangepast moet worden, een holistische benadering aldus.

waarom orthomoleculaire voeding?

Ongezonde voeding is haast niet meer weg te denken uit ons voedingspatroon. Kim biedt daarbij meer ruimte in je hoofd en lijf als je een strijd voert met je voedingspatroon. Ongezonde voeding kan verschillende chronische aandoeningen veroorzaken. Maar ook een tekort aan fytonutriënten, mineralen of vitamines kunnen onverklaarbare klachten tot gevolg geven. Die klachten worden vaak als 'normaal' beschouwd en niet verder aangepakt. Onbewust ervaren we veel meer lichamelijke klachten dan we denken. We zijn ons vaak niet bewust van ons lichaam. Kim begeleidt en ondersteunt jou in het opsporen, herkennen en behandelen van jouw klachten met een gezondere levensstijl als uitkomst.

Kim zet haar praktijkdeuren helemaal open om jou te laten kennismaken met een andere kijk op voeding. Wees welkom voor een eerste kennismaking met onze orthomoleculaire diëtiste.

Wat heeft diëtiste Kim jou te bieden? 

In mijn kindertijd had ik last van overgewicht.

Ik had verschillende diëten geprobeerd zonder succes. Na een lange strijd met extreem diëten, het jojo-effect en het ongelukkig zijn met mijn lichaam begon ik boeken te lezen, en mij te verdiepen in gezonde voeding door de studie voedings- en dieetkunde. Toch bleef ik kampen met andere kwaaltjes zoals vermoeidheid, binge-eating, stress, angsten, …

 

Door de opleiding tot orthomoleculair therapeute vond ik de oplossing om het lichaam volledig in balans te brengen. Een combinatie van intuïtief eten en orthomoleculaire voeding zorgen ervoor dat ik me gezond en gelukkig voel in mijn lichaam. Dat is toch wat iedereen graag wenst? Ik bekijk graag samen met jou hoe je weer fit, gezond en gelukkig in je vel kan zitten door middel van orthomoleculair voedingsadvies. Door het aanvullen van de juiste fytonutriënten, mineralen en vitamines, bereik jij een gezonde relatie met je lichaam en voeding.

hoe maak ik een afspraak?

Een afspraak kan je maken via 'maak een afspraak' of telefonisch via +32492 43 27 11

Heb je verdere vragen of wil je graag meer informatie? Aarzel dan niet om mij een mail te sturen via dietistekim@hotmail.com

bottom of page