Een diëtiste met een andere aanpak

Samen zoeken we een weg naar een gezonder lichaam waar jij je goed in voelt.

Fruits and Vegetables
Pyzo diëtiste Kim Van Lent_edited.png

Wie is Kim?

Ik stel mezelf eerst even voor. Mijn naam is Kim, 26 jaar en diëtiste.

Ik ben een bezige bij wat je kan terugvinden in mijn werk. Ik ben een zelfstandige diëtiste maar daarnaast werk ik als vestigingsmanager bij Epilia.

In mijn vrije tijd hou ik ervan om te sporten en nieuwe recepten uit te proberen.

Natuurlijk heb ik nog andere hobby's die niets te maken hebben met voeding: ik ben een echte dierenvriend, dat kan mijn hondje Flora beamen, én ik ben sociaal met een grote levenslust. Je kan mij dus zeker eens tegen komen op een terras in Antwerpen. 

Scroll zeker naar beneden om mijn weg naar gezonde voeding te ontdekken.

Mijn eeuwige zoektocht

Enkele jaren geleden ben ik begonnen aan mijn zoektocht naar gezonde voeding. Ik sukkelde al van kinds af aan met mijn gewicht waardoor ik van het ene dieet naar het andere ging. Sommige werkten tijdelijk, andere maakte het probleem alleen maar groter. Het jojo-effect heeft dus zeker zijn effect op mij gehad. 

Elk dieet was anders: 'eet geen koolhydraten', 'eet geen avondmaaltijd', 'eet geen vetten', 'eet enkel soep',... Deze uitspraken zullen jou misschien ook wel bekend in de oren zijn? 

De vermoeidheidsklachten bleven aanhouden en ik voelde me fysiek en mentaal heel ongelukkig. 

Als ik hier nu op terug kijk vind ik het vooral problematisch dat ik al deze diëten heb gevolgd met het idee om af te vallen en mezelf nooit de vraag heb gesteld 'is dit eigenlijk wel gezond voor mijn lichaam?'.

Ik zocht dus een manier om mezelf beter te voelen en ik ben voedings- en dieetkunde gaan studeren. Zoals ik al eerder had aangegeven sport ik graag in mijn vrije tijd waardoor ik 'sport' als keuzevak heb gekozen.

Hier ben ik dan, helemaal klaar om de kennis met jou te delen met als doel om jou beter in je vel te laten voelen en jou aan te moedigen om net zoals ik mijn doelen na te streven.

Kennis kun je vermenigvuldigen door het te delen.

Een holistische visie

Is diëten nog van deze tijd?

Ieder heeft zijn eigen gewoonten of noden.

Ik vind het daarom belangrijk om u te leren kennen en zo een persoonlijke aanpak te zoeken.

Hou er rekening mee dat het ene dieet het andere niet is en het ene lichaam het andere niet is. We worden dagelijks overspoeld met beelden en opmerkingen over hoe we er moeten uitzien. Maar waar ik mij in de consultaties vooral op focus is dat u gezond bent, u goed voelt en voor uzelf zorgt. 

Voor je lichaam zorgen is een investering, je krijgt er iets voor terug dat onbetaalbaar is.

Kort samengevat:

Gezonde balans met voeding

Investeer in je lichaam

Gelukkig zijn is meer dan een getal

Diëten is niet meer van deze tijd

Jij verdient het om voor jezelf te zorgen